Toplam Kalite Yönetim Sistem Danışmanlığı

 

Toplam kalite yönetimi ya da kısaca TKY olarak bilinen yöntem, müşteri ihtiyaçlarını yerine getirebilmek için kullanılan insan, iş, ürün ve/veya hizmet kalitelerinin sistematik bir yaklaşım ile tüm çalışanların katkıları ile sağlanmasıdır. Bu yönetim şeklinde uygulanan her süreçte tüm çalışanların fikir ve hedefleri kullanılmakta ve tüm çalışanlar kaliteye dahil edilmektedir. Toplam Kalite Yönetimi; uzun dönemde müşterilerin tatmin olmasını başarmayı, kendi personeli ve toplum için yararlar elde etmeyi amaçlar ve tamamen kalite üzerine yoğunlaşır. Bu sürecin başarıya ulaşmasındaki en önemli nokta tüm personellerin katılımdır.

TKY, müşteri beklentisinin aşılmasını hedefleyen, ekip çalışmasını destekleyen, tüm süreçlerin gözden geçirilmesini ve iyileştirilmesini sağlayan bir yönetim felsefesidir. Bu sistem uygulanan her işletmede farklı yöntemlerle ele alınmaktadır, farklı kuruluşların değişim gerekçeleri ve elde etmek istediği sonuçlar farklı olduğundan TKY’ nin kapsamı, uygulanacak yöntemler ve ayrılacak kaynaklar da farklılık göstermektedir. Önemli olan ürün ve/veya hizmetin iyi tanımlanmış süreç ve süreç ilişkileri ile sürekli geliştirilmesidir. TKY için müşteri memnuniyeti kardan önce gelmektedir, bu yöntemde insan, süreç, müşteri ve sürekli geliştirme 4 temel unsurdur ve birbirleri ile sürekli bir ilişki halindedirler. TKY yalnız alt sistemleri, yalınlaştırılmış süreçleri veya fonksiyonel departmanları değil, sistemin tamamını yönetme kaygısını taşır.

Toplam Kalite Yönetimi Sistem Danışmanlığı için Marmara ICI olarak yaptığımız çalışmalar ise;

  • Toplam Kalite Prensiplerinin Şirkete Uyarlanmasının Yönetimi,
  • PUKÖ Presnsibinin Kuruma Kazandırılmasının Sağlanması,
  • Sürekli İyileştirme Yönetiminin Firmaya Kazandırılması,
  • Değişim Süreçlerinin Planlanması ve Yönetilmesi,
  • Sistem Entegrasyon Süreçlerinin Tanımlanması ve Yönetimi,
  • Hedeflerle Yönetim Prensibinin Firmaya Kazandırılması.

Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve ziyaretçi analizi için kullandığımız çerezler ve bunları nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenmek için Gizlilik Tercihleri'ne tıklayınız.